Techniek voor het primair onderwijs

Techniek is voor jong en oud. Júist voor jong, kunnen we beter zeggen. Technieklessen op het primair onderwijs geven kinderen de kans om hun talenten te ontdekken. Kinderen met talent voor techniek hebben in de groeiende technische sector een goede toekomst. Door hen al op vroege leeftijd te enthousiasmeren voor het technische vak, willen wij hen binden aan onze dynamische branche. Dit doen wij door technieklessen te organiseren, docenten te trainen en middels het jaarlijkse TechEvent.  

Technieklessen voor basisschool

Onder het motto ‘techniek moet je vooral doen’, zijn technieklessen speciaal voor de bovenbouw van de basisschool ontwikkeld. Je kunt kiezen uit een kennismakingsles van 2 uren op de hotspot of een module van 4 x een les van 2 uren.

Bij de modules is veel tijd om te ontdekken wat er allemaal te doen is binnen de veelzijdige wereld van de techniek. Zo gaan kinderen vooral aan de slag met hun handen. Ze maken een maquette van hun eigen kamer, ontwerpen een kleine auto of ontwerpen zelfs hun eigen speelgoed. Twee van de lessen vinden plaats op de basisschool en twee op locatie in de hotspot of bij een bedrijf.  

Bij iedere module staat een techniekprofiel van het vmbo centraal: PIE (produceren, installeren en elektrotechniek), BWI (bouwen, wonen en interieur) of M&T (mobiliteit en transport). De lessen worden ontwikkeld door techniekdocenten van de scholen, in samenwerking met de pabo’s, primair onderwijs docenten en bedrijven uit de regio. Onderzoekend en ontdekkend leren staat tijdens de technieklessen centraal. Voor de hele regio worden technieklessen ontwikkeld en gegeven door vmbo-docenten in samenwerking met het bedrijfsleven. Ben je docent in het primair onderwijs? Je bent welkom om mee te denken over de lessen en ontwikkeling van het programma.  

Meer info over onze kennismakingslessen en technieklessen voor basisscholen.

Er is veel onderzoek gedaan naar de affiniteit van kinderen met techniek, samengesteld in verschillende bèta mentality’s, dat middels onderzoek laat zien dat ieder talent zich kan ontwikkelen in de techniek.  Lees hier het onderzoek

 

 

“We doen op school te weinig aan techniek om te kunnen zien welke kinderen talent hebben op dat gebied, ik kan het daardoor niet meenemen in het advies voor een vo-school.” 

Maakkunde - training voor docenten PO

Het maakkunde programma is ontwikkeld door Science Center NEMO en biedt docenten handvaten om techniek in hun dagelijkse lessen te verweven, vanaf groep 1 tot en met groep 8. De lessen zijn hands-on en bevatten trainingen over ontwerpend en onderzoekend leren. Deze lesmethode maakt wetenschap en technologie leuk voor leerlingen én leerkrachten! Lees meer over deze lessen op www.maakkunde.nl. 

Maakkunde bevat vier trainingen voor docenten. Bijgaand ontvang je ook de maakkunde methode om toe te passen op jouw school. De trainingen zijn via T is for Tech beschikbaar voor basisscholen in de regio. Meer weten? Mail naar monique@tisfortech.nl

 

Neem voor deelname en meer informatie contact met ons op. Direct inschrijven, individueel of met de gehele school, kan ook. Neem contact op:

Contact

TechEvent

Wij organiseren tevens een TechEvent voor leerlingen in het primair onderwijs. Tijdens deze dag kunnen leerlingen met interesse in techniek de gehele dag leuke workshops en lessen volgen. Lees meer over deze dag op de pagina over het TechEvent.