Techniekbazen - info docenten

Bedenken jouw leerlingen het Beste Techniekidee?

We zijn op zoek naar het beste Techniek idee van de regio en dagen vmbo leerlingen uit de regio uit!

Techniek zichtbaar maken in de regio en jongeren enthousiast maken voor de techniek doe je door het te laten ervaren. Het helpt bij het maken van een goede (profiel) keuze en bij het verkennen van interesse gebieden en vervolgopleidingen.  

Techniekbazen is een challenge waarbij leerlingen uit het voortgezet onderwijs in groepsverband op zoek gaan naar het beste Techniek idee. Dit jaar is het thema duurzaamheid binnen de eigen school. Van brainstormen, plannen, advies inwinnen, een moodboard maken tot het presenteren van een plan.

Binnen elke school mogen meerdere teams inschrijven en één team gaat door naar de regionale wedstrijd, de Techniekbazen Awards. Een vakjury kiest drie scholen die hun idee mogen pitchen voor de regionale wedstrijd. 
 
Voor elke school stelt T is for Tech €1000,- startkapitaal voor het beste team beschikbaar. Met dit bedrag kan dit team haar plannen uitvoeren.

Er zijn diverse tools ontwikkeld zoals een instructieboekje en docentenhandleiding om de leerlingen en docenten op weg te helpen. Als deelnemende school stel je een docentcoach beschikbaar om het team te begeleiden.

Interesse? Meld jouw leerlingen dan nu aan

Voor vragen over Techniekbazen: info@tisfortech.nl of bel Monique 06-20103804

Belangrijke data voor 2022 - 2023

Inschrijving geopend 01-05-2022
Feestelijke aftrap docenten scholen en evt. leerlingen najaar 2022
Uiterste datum inleveren plan volgt
Beoordeling plannen volgt
Uiterste datum inleveren totale plan volgt
Bekendmaking winnaars scholen volgt
Presentaties hotspot en prijsuitreiking volgt

 

Terug naar info over Techniekbazen voor leerlingen