Volg een techniekles

voor leerlingen vmbo - download hier de brochure met technieklessen

Vind jij techniek super interessant en ben je nieuwsgierig naar het technische vak? Maak kennis met de brede wereld van techniek en ontdek waar jouw talenten liggen. Misschien ben jij wel de game-ontwikkelaar van de toekomst, bouw jij straks de mooiste duurzame huizen of regel jij alle in- en uitkomende pakketten bij een postvervoerder. Dat, maar nog véél meer is er mogelijk met techniek.

Bij T is for Tech ontdek je wat er allemaal kan met techniek. We vertellen je er graag over, maar je gaat ook zelf aan de slag. Hoe iets werkt, maar vooral hoe jíj daarvoor zorgt!

Er zijn verschillende thema's en je kunt kiezen voor een:
* kennismakingsles - 2 uren (120 minuten) - kijk hier voor data
* workshop - 8 uren (4 lessen van 120 minuten) 
* keuzevak - 80 tot 100 uren - kijk hier voor de indeling van de keuzevakken

Hieronder zie je de thema's. 


 Duurzame energi
Je maakt kennis met de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame technieken. Je gaat metingen doen aan de apparatuur en ziet echt het effect van energiebesparing. Je leert alles over de werking van zonnepanelen, zonnecollectoren, warmtepompen en windenergie.

Meld je aan voor het keuzevak
 

CNC-technieken 
Computergestuurd en automatisch producten maken. Dit keuzevak is de opstap naar toffe functies binnen hightech metaalbedrijven! Tijdens de lessen leer je hoe je een draai- of freeswerkstuk automatisch door een hightech CNC-machine laat maken volgens een door jou ontworpen tekening.

Meld je aan voor het keuzevak
 

Robotica
Apparatuur wordt steeds slimmer en communiceren met elkaar via wifi, bluetooth en internet. Juist ook fabrieken werken met slomme robots om producten te maken. Je leert hoe robots werken en hoe je ze kunt programmeren.

Meld je aan voor het keuzevak


Elektrische voertuigen
Je ziet ze steeds meer op de weg: elektrische en waterstof auto's. Voertuigen op benzine en diesel worden vervangen door elektrische voertuigen. Daarom zijn technici nodig die aan deze auto's op een veilige manier kunnen sleutelen.

Meld je aan voor het keuzevak

 

Slimme technologie
Je komt steeds meer slimme apparaten tegen. Ben jij straks die techneut die van een 'gewoon' apparaat met behulp van technieken iets slims weet te maken? Bouw bijvoorbeeld een waterkoker om zodat hij vanzelf aan gaat als je thuiskomt of maak een tuinsproeier die automatisch de tuin sproeit bij langdurige droogte.

Meld je aan voor het keuzevak 


Dronetechniek I en II
Een drone maakt het werk bij veel beroepen een stuk makkelijker. Zo worden drones ingezet bij grensbewaking en pakketbezorging. Je leert alles over het vliegen en werken met drones.

Meld je aan voor het keuzevak

 

 

Circulair en duurzaam bouwen
Een huis bouwen én de aarde zo min mogelijk belasten. Dat zijn de bouwmethodes van nu. Dat kan door hout opnieuw te gebruiken of stenen met statiegeld. Ben jij straks de specialist die binnen de bouw de nieuwste technieken als eerste wil uitproberen? Hier zorg jij voor een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.

Meld je aan voor het keuzevak
 

Domotica en Automatisering
Steeds meer apparatuur in woniningen is aangesloten op een centrale computer. Met een smartphone de verwarming aanzetten of de verlichting schakelen. Met deze techniek heb je ook in Australië controle over jouw huis. Je maakt een start om programmeur of istallateur te worden bij dit keuzevak.

Meld je aan voor het keuzevak
 

Ontwerp duurzame comfortwoning
Weleens van een Tiny house gehoord? Kleine ruimtes vragen om slimme en efficiënte oplossingen voor een zo hoog mogelijk wooncomfort. Je leert hoe je technische tekeningen maakt en ook een schaalmodel komt aan bod. 

Meld je aan voor het keuzevak


Verspaningstechnieken
In veel producten zijn ingewikkelde metalen of kunststof onderdelen verwerkt. Deze onderdelen zijn ontworpen met behulp van 3S-tekensoftware voor computers en CNC machines. Je programmeert de machine en produceert met de CNC machine je product.

Meld je aan voor het keuzevak


Innovation en prototyping
Auto-, vliegtuig-, en speelgoedfabrikanten zijn altijd op zoek naar nieuwe producten of willen bestaande producten verbeteren. Bij dit keuzevak ga je werkende (technische) oplossingen bedenken voor problemen. Van idee tot prototype, testen en verbeteren.

Meld je aan voor het keuzevak


Praktisch booglassen 
Staalconstructies, motorfietsen, schepen. Het zijn voorbeelden van producten die onder ander door lassen tot stand zijn gekomen. In de keuzevak leer je lassen met verschillende technieken, zoals MIG/MAG, TIG en BMBE lassen.

Meld je aan voor het keuzevak

 

Ligt jouw toekomst misschien wel in de techniek? Schrijf je in voor een techniekles. Wij doen de rest! Zien we je snel bij T is for Tech?

Contact

Heb je vragen? Laat het ons weten.

 

Contact