De invoering van de Nieuwe Leerweg vraagt van alle TL scholen het plaatsen en ontwikkelen van een praktijkgericht programma. In dit programma moet gewerkt worden met levensechte opdrachten.

Dat vraagt samenwerken met het bedrijfsleven. Andere belangrijke kenmerken van het praktijkgerichte programma zijn vaardigheden, LOB en aansluiting het MBO.  Met de ondersteuning van T is for Tech en LOB-Eemland gaan 14 docenten van 8 scholen samen levensechte opdrachten ontwikkelen voor de praktijk gerichte programma's 'Technologie en Toepassing' en 'Dienstverlening & Producten'.

In schooljaar 2023-2024 worden deze ontwikkelde modules ingezet op de scholen zodat er cyclisch aan verbetering gewerkt kan worden.  De acht scholen zijn: Corlaer College – Corderius – Farel – Nieuwe Eemland – ’t Hooghe Landt – mavo Muurhuizen – Atrium – Amsfort College. In het ontwikkelnetwerk werken we samen met ROC Midden-Nederland en MBO Amersfoort. Tijdens de eerste bijeenkomst is met een balspel het thema samenwerking gesimuleerd. Het spel liet prachtig zien dat leren door te doen en naar elkaar te luisteren essentieel is bij samenwerken.

De tweede bijeenkomst waren de TL docenten te gast bij ITEQ in Nijkerk. De rol van het bedrijfsleven bij de praktische lessen voor het onderwijs stond hier centraal. En natuurlijk nam Martijn Krimp van ITEQ de deelnemers mee in de wereld van metaal en engineering.