Vacature: Techniekdocent/Coördinator (LC/LD) voor de hotspot (PIE/BWI/M&T/ICT/Alg techniek) - 1,0 fte – Start z.s.m.

Ben jij onze techniek docent/coördinator voor de nieuwe hotspot in Amersfoort en enthousiasmeer jij vmbo leerlingen voor techniek? Je gaat zelfstandig en in samenwerking met technische experts lessen verzorgen in de hotspot.

Deze lessen worden aangeboden aan alle vmbo leerlingen in Amersfoort e.o. We starten komend schooljaar met 1,5 fte en dat zal komende jaren uitkomen op 4-5 fte. Je krijgt hierbij ondersteuning van de backoffice medewerker, de techniekdocenten/instructeurs en bedrijven in de regio. 

Overal om ons heen is techniek. Het wordt een steeds belangrijker onderdeel van de samenleving. Elk jaar komen er in Nederland tienduizenden banen in de techniek bij. En de vraag neemt alleen maar toe. Alle hens aan het dek dus om zoveel mogelijk jongeren voor een technische loopbaan te interesseren. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Techniek komt tot leven wanneer het gestimuleerd wordt. En daarom zoeken we jou! Je bent werkzaam in alle profielen techniek, breed georiënteerd dus. 

Je verzorgt verschillende keuzevakken en workshops, denk aan elektrische voertuigen, slimme technologie, robotica, duurzame comfortwoning, duurzame energie voor vmbo bb, kb, gl en tl-leerlingen. Hierbij word je ondersteund door een vakgerichte instructeur, docent of specialist uit het bedrijfsleven die de kneepjes van het vak kent. En ook voor basisschoolleerlingen verzorg je, samen met een PO docent - inspirerende technieklessen. Je werkt nauw samen met de backoffice in het kader van de organisatie van en communicatie rondom de lessen. 

De hotspot is nieuw en is aan jou om - samen het hele T is for Tech team - verdere invulling te geven aan de technieklessen op deze locatie. Leerlingen van vmbo-scholen uit de regio Amersfoort, Nijkerk (Hoevelaken), Maarsbergen, Doorn, Soest, Baarn, Bunschoten volgen hier technieklessen. 

Functieomschrijving 

 • Het verzorgen van technieklessen (keuzevakken, workshops etc) in vernieuwende technische vakken 
 • Samenwerken met experts / docenten van andere scholen die lessen komen verzorgen 
 • Het mede ontwikkelen van lessen in samenwerking met de werkgroep 
 • Zorgen dat de hotspot aantrekkelijk is voor leerlingen qua technische lesinhoud en uitstraling 

Wie zoeken we? 

 • Je kunt goed contact maken met jongeren en ze boeien voor techniek. 
 • Je kunt buiten de methode om werken en lesstof extra interessant maken 
 • Je bent werkzaam in of hebt zicht op alle profielen techniek, breed georiënteerd dus 
 • Je bent bevoegd techniek docent en hebt kennis van en affiniteit met de hierboven genoemde vakken (PIE/BWI/M&T/ICT/Techniek algemeen) 
 • Je hebt ervaring in het technische onderwijs 
 • Een verbindende factor door goede communicatieve vaardigheden 
 • Je bent zelfstandig en echte zelfstarter 
 • Je bent het gezicht van de hotspot

Wat krijg je ervoor terug? 

 • Een uitdagende baan waarin volop mogelijkheden zijn om je eigen inspiratie en ideeën in het onderwijs te verwerken 
 • Een enthousiast team met mensen vanuit alle scholen in de regio waar je mee gaat samenwerken. 
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO-VO (je komt in dienst bij een van de deelnemende scholen)  
 • Inschaling in LC of LD schaal. 

Waar ga je werken 
Namens het Van Lodenstein College Hoevelaken, Corlaer College Nijkerk, Vakcollege Maarsbergen, Het Element of Beukenrode Onderwijs werk je op de Hotspot van T is for Tech, Hardwareweg 15 in Amersfoort.  

Over T is for Tech 
T is for Tech is een platform dat door middel van co-creatie, techniek in de regio Amersfoort een sterke basis geeft om de arbeidsvraag in de toekomst te kunnen vervullen. Dit alles met als doel om meer instroom van mensen in de technische branche te creëren.  De T staat voor techniek staat en ook voor Talent, Toekomst en Trots. Een knap staaltje werk, echt vakwerk.  Techniek is voor talenten, maakt ‘werk’ waar je trots op mag zijn!  T is for Tech is het Sterk Techniekonderwijs programma in de regio Amersfoort e.o.  

Interesse?
Solliciteren? Mail naar Monique Jansen, info@tisfortech.nl
Meer informatie? Mail naar Marleen Schrijver, marleen@tisfortech.nl, 06-546 93 592