vmbo Week van de Techniek Amersfoort e.o.

25 - 29 januari 2021 - Wereld van Techniek 

Ruim 1400 VMBO leerlingen zullen in de week van 25 tot en met 29 januari 2021 kennismaken met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek. Leerlingen zijn te gast op locatie Wereld van Techniek, Hardwareweg 15, Amersfoort. Hier gaan zij actief aan de slag met korte technische workshops. Leren door ervaren is het doel!

Een interessant programma (zie hieronder) voor jongens én meisjes. Het programma duurt ongeveer 2 uren en is gericht op 2e (of 1e) jaars VMBO leerlingen die hun studierichting gaan kiezen. Het keuzemoment voor een studieprofiel verschilt per school. De school bepaalt zelf op welk moment het programma het beste aansluit.

Leerlingen nemen in groepen van maximaal 90 personen deel aan het programma. Zij kiezen 4x een workshop van 20 minuten. Er is keuze uit 11 workshops. Het programma wordt afgesloten met een de techniekquiz. Leerlingen bb,kb en gl,tl worden zoveel mogelijk tegelijk ingepland. U kiest uw voorkeursdagen, de organisatie doet haar uiterste best de planning hierop af te stemmen. T is for Tech regelt het busvervoer vanaf en terug naar school.

Locatie De Week van de Techniek is dit jaar te gast bij de Wereld van Techniek, Hardwareweg 15, Amersfoort.

Contact Voor meer informatie kunt u bellen met de projectleider van de VMBO Week van de Techniek, Arie Vink, 06-52866412, vka@vanlodenstein.nl

De aanmelding voor de VMBO Week van de Techniek 2021 start in september 2020. Regionale vmbo scholen ontvangen een uitnodiging.

Met techniek aan de slag, het hele jaar door?
Wil je projectmatig aan de slag met techniek? Of techniek gedurende het hele jaar meer laten terugkomen in de lessen? Start dan met Techniekbazen. In dit project bedenken jongeren zelf het beste technische bouwidee voor hun directe omgeving of school. Tijdens de VMBO Week van de Techniek 2021 ontmoeten deelnemers elkaar voor inspiratie en kunnen zij hun ideeën doorontwikkelen met de kennis van de standhouders.

De Week van de Techniek 2021 wordt mogelijk gemaakt door T is for TEch,een samenwerking van technisch bedrijfsleven, onderwijs, overheid en brancheorganisaties in de regio Amersfoort e.o.

Wilt u als bedrijf deelnemen aan de VMBO Week van de Techniek? Neem contact op met vka@vanlodenstein.nl

Bekijk hier hier programma van de vmbo Week van de Techniek 2020 ter inspiratie