10 november - Tech-event

Corlaer College, Nijkerk

Op vrijdag 10 november staat het Corlaer College in Nijkerk bol van de technologie, creativiteit en innovatie. Maar liefst 685 enthousiaste groep 7 scholieren nemen deel aan een inspirerend Tech-event dat hun horizon zal verbreden en hun passie voor techniek zal aanwakkeren. Het evenement begint 's ochtends om 8.40 uur met een energieke opening, verzorgd door niemand minder dan Pascal Tan, een bekende persoonlijkheid van tv-programma's zoals "Het Klokhuis" en "Checkpoint". Pascal zet de toon met het spel "Jongens tegen de meisjes", waarbij de scholieren hun handigheid en snelheid kunnen testen. Het startschot voor een dag vol plezier en leren wordt hiermee gegeven.

Na de opening kunnen de leerlingen deelnemen aan boeiende workshops en deelnemen aan een interactieve markt met bedrijven en scholen. Op deze markt kunnen ze actief kennismaken met de nieuwste technologische ontwikkelingen, waaronder 3D-printen, virtual reality (VR), augmented reality (AR) en robotica. Er is voor ieder wat wils, en de mogelijkheden om te ontdekken en experimenteren zijn eindeloos. Tijdens de workshops gaan de leerlingen echt hands-on aan de slag met techniek. Ze kunnen bijvoorbeeld een weerstation bouwen, creatief worden met een draw-robot of hun programmeervaardigheden demonstreren door een robotauto te programmeren. Er is werkelijk genoeg te beleven en te ontdekken, en het is een dag die ongetwijfeld lang in het geheugen van deze jonge geesten gegrift zal staan.

Waarom dit Tech-event?

Het doel is om scholieren te inspireren en enthousiast te maken voor techniek en technologie. In een wereld die voortdurend evolueert en waar technologie alomtegenwoordig is, is het van cruciaal belang om jonge geesten aan te moedigen om deel uit te maken van de toekomst van innovatie.

Het Tech-event is een gezamenlijke inspanning van het Corlaer College, T is for Tech en verschillende bedrijven en opleidingen uit de omgeving Amersfoort. We willen graag onze dank uitspreken aan de volgende bedrijven voor hun bijdrage aan dit geweldige evenement: Opitec, Wia Educational, Altrex, ROC Midden-Nederland, MBO Amersfoort, ITEQ, IW Midden, Voestalpine, Bouwmensen, Schildersvakopleiding, Bouw je Bep, Bibliotheek Nijkerk, Bakker Bedrijfswagens, Scania, Daimler Buses Nederland B.V, Soma College, Sectorinstituut, Unica en Goflex.

Dit Tech-event is niet alleen een kans voor scholieren om de technologische toekomst te ontdekken, maar ook een gelegenheid voor de gemeenschap om te zien hoe onderwijs en het bedrijfsleven samenwerken om de volgende generatie technische pioniers te inspireren. We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan dit opwindende evenement en samen met ons de wonderen van technologie te verkennen.

Mis dit niet en volg ons op social media voor updates en hoogtepunten van het evenement. Samen creëren we de toekomst van technologie! #TechEvent #CorlaerCollege #Innovatie #Technologie #ToekomstInTechniek

Voor meer informatie mail met  pposthouwer@corlaercollege.nl