Ben je docent, instructeur of lesassistent en benieuwd naar het technisch bedrijfsleven?

Dan kun je met hulp van T is for Tech stage lopen bij het regionale technisch bedrijfsleven. Nieuwe kennis en ervaringen opdoen vanaf de werkvloer. Een update van je kennis en tegelijk een mooie manier om het technisch bedrijfsleven te ontmoeten. Een goede verbinding tussen bedrijven en scholen is essentieel voor kwalitatief beroepsonderwijs. Docenten spelen hierbij een cruciale rol. Het is daarom van belang dat docenten op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in het werkveld. T is for Tech biedt docenten daarom de mogelijkheid om stage te lopen bij technische bedrijven.

Een docentstage is een unieke kans voor docenten om hun kennis en vaardigheden up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen in de technologische sector. Tijdens de stageperiode werkt de docent voor een periode van één tot vijf dagen bij een technisch bedrijf en neemt deel aan diverse werkzaamheden en projecten binnen het bedrijf. Door deze praktijkervaring kunnen docenten de nieuwste technologische ontwikkelingen begrijpen en deze kennis meenemen naar de klas, om studenten optimaal voor te bereiden op de beroepspraktijk.

De voordelen van een docentstage zijn divers. Docenten kunnen zichzelf verder ontwikkelen en professionaliseren, hun netwerk vergroten en nieuwe contacten opdoen in het werkveld. Daarnaast kunnen ze de opgedane kennis en ervaringen delen met collega's en studenten, wat bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

Een idee van Leon en zijn collega’s dat met veel plezier recentelijk is uitgevoerd. Zij gingen op bezoek bij bedrijven die aangesloten zijn bij Fedecom en gingen aan de slag met de nieuwste mechanische technieken. 

Wil je als docent een stage lopen bij een technisch bedrijf? Stuur dan een mail naar Carmen Huisman, carmen@tisfortech.nl


Meld je aan

test

NXT

test