Is techniek iets voor jou? Je komt erachter tijdens een Inspiratiesessie. Je brengt jouw skills direct in de praktijk en komt erachter wat jij zo leuk vindt aan techniek. Wie weet wordt jij de nieuwe automonteur, lasser, 3D-tekenaar, programmeur of architect. Met een techniekopleiding kan het!

Om PO en VO leerlingen te inspireren op het gebied van techniek, geven we inspiratiesessies over actuele en interessante techniek thema's. Zo is er keuze uit de volgende thema's:

 

Windenergie  

Ontdek de kracht van de wind Leerlingen maken kennis met windenergie en mogen hun eigen werkende windmolen bouwen. Een leerzame ervaring die de interesse in duurzame energie zal aanwakkeren.

Virtual REality

Stap in de toekomst van leren met onze VR-workshop! Leerlingen ontdekken de fascinerende wereld van virtual reality door middel van een spannend ontdekspel. Een interactieve ervaring die leren naar een geheel nieuw niveau tilt.

Sensorenlab

Ontdek de magie van sensoren en actuatoren! Aan de hand van verschillende opdrachten leren leerlingen steeds nieuwe sensoren en actuatoren gebruiken. Als dat lukt kunnen ze zelfs een bestuurbare auto bouwen. Wie wint de race?

Cody Rocky

Ontketen de kracht van coderen met onze inspirerende sessie! Leerlingen leren de basis van programmeren met Scratch terwijl ze CodyRocky, onze schattige robot, tot leven brengen. Een educatieve reis vol creativiteit en innovatie.

Drone Piloot

Ontdek de lucht! In onze inspirerende sessie leren leerlingen de kunst van het drone besturen, terwijl ze de wereld vanuit een nieuw perspectief bekijken. Een avontuurlijke en leerzame ervaring die hun horizon verbreedt.

3D Pennen

Ontketen je creatieve potentieel! Tijdens onze inspiratiesessie leren leerlingen de kunst van 3D-printen met een pen, waardoor ze hun eigen unieke ontwerpen tot leven kunnen brengen. Een hands-on reis vol verbeelding en innovatie.

3D Ontwerpen

Ontdek de wereld van 3D-creatie! Onze inspiratiesessie laat leerlingen kennismaken met Tinkercad, waardoor ze hun eigen unieke 3D-ontwerpen kunnen realiseren. Een creatieve sessie die hun verbeeldingskracht tot leven brengt.

Lasersnijden

Laat de creativiteit de lucht in schieten! Onze inspiratiesessie onthult de magie van lasersnijders terwijl leerlingen vliegtuigvleugels ontwerpen en strijden om de beste creatie.

Lasersnijden (vervolg)

Ontdek de kracht van precisie! In onze inspiratiesessie leren leerlingen alles over lasersnijders en werken ze met het geavanceerde xTool-programma. Een technologisch avontuur dat hun ontwerpvaardigheden naar een hoger niveau tilt.

Bouwvakker

Ontdek de wereld van de bouw! Onze inspiratiesessie biedt leerlingen de kans om hands-on ervaring op te doen met metselen, dakpannen leggen en elektrawerk. Een avontuurlijke reis die hun interesse in de bouwsector zal aanwakkeren. 

Autotechniek

Wil jij ervaren hoe het is om automonteur te zijn? Schrijf je dan in voor de inspiratiesessie autotechniek. Hoe verwissel je een autoband? Wat is de juiste bandenspanning? En hoe check je het oliepeil? Dat en nog veel meer ontdekt je tijdens onze inspiratiesessie bij De Garage!

De lessen worden gegeven op onze T is for Tech locatie in De Wereld van Techniek, Hardwarewweg 15 in Amersfoort.

Wil je een inspiratiesessie inplannen?

Neem dan contact op met Monique Janssen via monique@tisfortech.nl 

Wil je liever meer verdiepen in techniek en heb je meer tijd beschikbaar? Kies dan voor een Masterclass of Keuzevak.