Is techniek iets voor jou? Je komt erachter tijdens een Inspiratiesessie. Je brengt jouw skills direct in de praktijk en komt erachter wat jij zo leuk vindt aan techniek. Wie weet wordt jij de nieuwe automonteur, lasser, 3D-tekenaar, programmeur of architect. Met een techniekopleiding kan het!

Om PO en VO leerlingen te inspireren op het gebied van techniek, geven we inspiratiesessies over actuele en interessante techniek thema's. Een inspiratiesessie duurt 2 uren. Zo is er keuze uit de volgende thema's:

1. Bouwvakker

Ontdek de wereld van de bouw! Onze inspiratiesessie biedt leerlingen de kans om hands-on ervaring op te doen met metselen, dakpannen leggen en elektrawerk. Een avontuurlijke reis die hun interesse in de bouwsector zal aanwakkeren. 

2. Koudetechniek

Wat is er nodig om een ruimte te koelen? Hoe werkt dit en hoe maak je je eigen koelsysteem?

3. Windenergie  

Ontdek de kracht van de wind Leerlingen maken kennis met windenergie en mogen hun eigen werkende windmolen bouwen. Een leerzame ervaring die de interesse in duurzame energie zal aanwakkeren.

4. Waterstof

Hoe werkt waterstof en hoe kun je het inzetten als brandstof. Je ervaart zelf hoe je waterstof kunt opwekken.

5. Elektrische voertuigen

Hoe werkt een elektrische auto, hoe wordt de elektriciteit ingezet om met de auto te kunnen rijden.

6. Autotechniek

Wil jij ervaren hoe het is om automonteur te zijn? Schrijf je dan in voor de inspiratiesessie autotechniek. Hoe verwissel je en autoband? Wat is de juiste bandenspanning? En hoe check je het oliepeil? Je ontdekt het bij De Garage.

7. Autoschade en spuiten (vanaf april 2024)

Een korte introductie in het herstellen van schades bij auto's. Van uitdeuken tot het vervangen van sensoren.

8. Virtual REality - kennismaken

Stap in de toekomst van leren met onze VR-workshop! Leerlingen ontdekken de fascinerende wereld van virtual reality door middel van een spannend ontdekspel. Een interactieve ervaring die leren naar een geheel nieuw niveau tilt.

9. Virtual REality - open brush

In de virtuele omgeving schilder je je eigen object.

10. Virtual REality - ontwerpen

Ontwerpen in de virtuele omgeving? Het kan en jij gaat het zelf doen.

11. Sensorenlab

Ontdek de magie van sensoren en actuatoren! Aan de hand van verschillende opdrachten leren leerlingen steeds nieuwe sensoren en actuatoren gebruiken. Als dat lukt kunnen ze zelfs een bestuurbare auto bouwen. Wie wint de race?

12. Cody Rocky

Ontketen de kracht van coderen met onze inspirerende sessie! Leerlingen leren de basis van programmeren met Scratch terwijl ze CodyRocky, onze schattige robot, tot leven brengen. Een educatieve reis vol creativiteit en innovatie.

13. Drone Piloot

Ontdek de lucht! In onze inspirerende sessie leren leerlingen de kunst van het drone besturen, terwijl ze de wereld vanuit een nieuw perspectief bekijken. Een avontuurlijke en leerzame ervaring die hun horizon verbreedt.

14. 3D Pennen

Ontketen je creatieve potentieel! Tijdens onze inspiratiesessie leren leerlingen de kunst van 3D-printen met een pen, waardoor ze hun eigen unieke ontwerpen tot leven kunnen brengen. Een hands-on reis vol verbeelding en innovatie.

15. 2D Ontwerpen - Handmatig 

Twee dimensionaal ontwerpen. Je gaat handmatig aan de slag.

16. 2D Ontwerpen - pc

Twee dimensionaal ontwerpen. Op de pc maak je jouw eigen ontwerp.

17. 3D Ontwerpen

Ontdek de wereld van 3D-creatie! Onze inspiratiesessie laat leerlingen kennismaken met Tinkercad, waardoor ze hun eigen unieke 3D-ontwerpen kunnen realiseren. Een creatieve sessie die hun verbeeldingskracht tot leven brengt.

18. Lasersnijden

Laat de creativiteit de lucht in schieten! Onze inspiratiesessie onthult de magie van lasersnijders terwijl leerlingen vliegtuigvleugels ontwerpen en strijden om de beste creatie.

19. Lasersnijden (vervolg)

Ontdek de kracht van precisie! In onze inspiratiesessie leren leerlingen alles over lasersnijders en werken ze met het geavanceerde xTool-programma. Een technologisch avontuur dat hun ontwerpvaardigheden naar een hoger niveau tilt.

20. Green screen

Hoe werkt een green screen eigenlijk? En wat maakt een reclame nou juist goed of heel slecht? Je krijgt antwoord op deze vragen, je maakt samen reclame en leert hoe het (niet) moet!

21. Transport en logistiek

Je maakt kennis met verschillende transportmiddelen, via de simulatoren en VR brillen kun je ze zelf besturen.

22. Techniek caroussel

Je maakt kennis met verschillende technieken. Van bouw tot installatietechniek, robotica en mobiliteit ga je aan de slag in korte workshops. Ideaal voor onderbouw leerlingen die aan het oriënteren zijn.

23. Sketch up


Ontdek SketchUp in onze inspiratiesessie waar je leert een telefoonstandaard te ontwerpen! Begin met de basis van deze gebruiksvriendelijke 3D-tekensoftware en ontwerp aan het einde van de sessie je eigen creatie. Deze workshop is ideaal voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in technologie en design. 
https://vimeo.com/891449858/96a4c57241?share=copy

24. open werksessie

Wil je graag aan de slag met techniek in jouw lessen maar heb je geen geschikte ruimte? 
Of wil je jouw leerlingen een prototype laten maken, maar heb je zelf geen materialen en gereedschappen tot je beschikking?
Je kunt gratis gebruik maken van onze ruimtes, zodat jouw leerlingen aan de slag kunnen met een lasersnijder, 3D printer en/of ander gereedschap.
Jij kunt jouw les geven en wij kunnen ondersteunen bij het gebruik van materialen of gereedschappen.

De lessen worden gegeven op onze T is for Tech locatie in De Wereld voor Techniek, Hardwareweg 15 in Amersfoort.

Wil je een inspiratiesessie inplannen?

Neem dan contact op met Monique Janssen via monique@tisfortech.nl 

Wil je, je liever meer verdiepen in techniek en heb je meer tijd beschikbaar? Kies dan voor een dan voor een Masterclass of Keuzevak.