Leergang

Haal meer uit de technieklessen met de gratis leergang Wetenschap & Techniek aangeboden door T is for Tech! Wil je met je klas aan de slag met wetenschap en techniek? Angst voor het onbekende of extra werkdruk kan je weerhouden en dat is zonde. Tijdens deze leergang W&T leer je waarom W&T zo belangrijk is en hoe je het eenvoudig kunt integreren in je lessen.  

Tijdens een interactieve, hands on serie van 5 middagen leer je over het belang en de plek van W&T en Digitale Geletterdheid. De didactiek van Onderzoekend en Ontwerpend leren is daarbij de basis. 

Omdat we de leergang graag willen afstemmen op de behoefte van de deelnemers geven, zodat we maatwerk kunnen leveren. Op deze manier is het aanbod direct toepasbaar in de context van de school. Tijdens een intake stemmen we de inhoud definitief af op jullie wensen. 

Aanmelden

Kosten 

Voor leerkrachten die lesgeven op scholen in onze regio voor Sterk Techniekonderwijs is deelname gratis! Omdat wij het belangrijk vinden dat W&T een vaste plaats krijgt binnen het onderwijs wordt deze leergang gesubsidieerd vanuit T is for Tech.  

De leerkracht die lesgeven in volgende plaatsen kunnen deelnemen aan de leergang: Amersfoort, Bunschoten-Spakenburg, Nijkerk, Nijkerkerveen, Leusden, Hoogland, Hooglanderveen, Hoevelaken, Woudenberg, Doorn, Maarn, Maarsbergen, Leersum, Soest en Soesterberg.  

Praktisch 

De leergang bestaat uit 5 middagen, elk circa 3 uur. Elke middag bevat een deel theorie en een deel inspiratie, zelf ervaren en/of netwerken in de vorm van bijvoorbeeld een borrel met demonstratie van innovatief leermiddel of bedrijfspresentatie. 

Je schrijft je in voor de hele leergang. Zo haal je het optimale uit de bijeenkomsten. Deelnemers groeien zelf in hun leerdoelen en inspireren elkaar met hun praktijkervaringen.  

Data, tijd en locatie 

  1. 23 november 
  2. 18 januari 
  3. 7 maart 
  4. 18 april 
  5. 30 mei 

Alle bijeenkomsten starten om 15:00 uur en duren tot 18:00 uur en vinden plaats bij T is for Tech in Amersfoort (Hardwareweg 15). Mogelijk is een bedrijfsbezoek onderdeel van het programma. 

Trainer 

De leergang wordt verzorgd door WisMon: een onderwijsinstituut dat Beta, Wetenschap en Techniek onderwijs leuk en toegankelijk maakt voor iedereen, zowel leerlingen als leerkrachten. Dat doen we door onder andere het ontwikkelen van lesmateriaal voor educatieve uitgeverijen, musea of scholen. We begeleiden scholen bij het integreren van W&T in het curriculum, waarbij we leerkrachten en W&T-coördinatoren opleiden en techniek coaches inzetten. 

De trainer van deze leergang is Wendie Uitterhoeve.  Afbeelding met persoon, kleding, camera, Menselijk gezicht

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

“Het is mijn passie om te verbinden en te ondersteunen. Mijn jarenlange ervaring in onderzoeken en ontwerpen in de technische sector zet ik nu in voor het onderwijs. Met veel enthousiasme inspireer ik leerlingen en leerkrachten om met wetenschap en techniek aan de slag te gaan. Ik help je graag om met creatieve en praktische oplossingen een stap vooruit te zetten op het gebied van onderzoekend en ontwerpend leren.” 

Contact 

Mocht je na deze informatie graag willen deelnemen aan de leergang, dan kun je je aanmelden via onderstaande knop.

Aanmelden

Heb je nog vragen met betrekking tot de inhoud van de leergang schroom dan niet om contact op te nemen met Niels Wanner. Dit kan per mail via niels@tisfortech.nl of telefonisch 06-81350342.