U bent beroepsprofessional en daarmee EXPERT en AMBASSADEUR van uw beroep. U weet als geen ander wat er aan vaardigheden en kennis nodig is om uw beroep uit te oefenen en welke vooropleidingen hier goed bij aansluiten. Wellicht kunt u uw kennis en ervaring delen en hiermee de leerlingen en hun ouders inspireren. Door uw verhaal te vertellen en iets te laten zien krijgen de leerlingen een beter beroepsbeeld.

Op 18 februari 2021 organiseert LOB Eemland een online loopbaanevenement voor de derde en vierdejaars leerlingen en hun ouders van de vmbo-scholen Het Nieuwe Eemland, ’t Atrium en ’t Hooghe Landt College.

Tijdens het online Loopbaanevenement nemen de leerlingen samen met hun ouders deel aan online- voorlichtingen over verschillende beroepen. De dag wordt afgerond met speeddates waarin leerlingen in gesprek gaan met de beroepsprofessionals. Zo komen ze meer te weten over verschillende beroepen en mogelijkheden binnen hun interessegebied. Dat helpt ze weer bij het maken van hun studiekeuze.

Oproep: LOB Eemland is op zoek naar beroepsprofessionals die online een voorlichting willen verzorgen voor vmbo-leerlingen en hun ouders en/of deel willen nemen aan de speeddate met de vmbo-leerlingen. 

18 februari 2021 - 18.30 - 21.00 uur

Meer info