AMERSFOORT – Vrijdag 17 september organiseerde T is for Tech een inspirerende en groene experience.  Het programma vond plaats op de locatie van de bouwopleiding Bouwmensen in Amersfoort. Hier werden de jongeren uitgedaagd om een pallet te verbouwen tot een groenobject. De nieuwste daktuintechnieken zijn daarbij toegepast. De ultieme kans om groene en technische talenten te ontdekken.

Talent Op de vmbo-scholen ontmoet je ze dagelijks: jongeren met een passie voor groen, maar ook talent voor techniek. Het is een gouden combi waar het bedrijfsleven dringend naar op zoek is. “Niet altijd hebben leerlingen door dat in het groene vak techniek steeds belangrijker wordt. In plaats van dat te vertellen aan leerlingen, is het veel beter dat zij dat zelf ontdekken. Niet uit een boekje, maar gewoon door praktisch aan de slag te gaan. Daar ligt hun kracht!”  Aldus Martin van Engelen, docent Groen bij het Van Lodenstein College.

Groene Experience Daarom hebben de regionale vmbo-scholen samen met het bedrijfsleven de handen ineen geslagen en de GROEN/BWI Experience georganiseerd. Vakexperts van de firma’s Loohorst Landscaping en de Koninklijke Ginkel Groep zetten de leerlingen aan het werk met een uitdagende opdracht: het maken van een mobiele plantenbak. Een tiental leerlingen van vijf vo-scholen nam deel. De opdracht stond in het kader van hoe de stenige stad groener kan worden gemaakt. Een middel daarvoor zijn mobiele plantenbakken, die voorzien zijn van allerlei technieken, waardoor platte daken eenvoudig een groene invulling kunnen krijgen. Veluwe Plan stelde de planten beschikbaar en Van Reenen Transport zorgde ervoor dat de materialen en plantenbakken op de juiste locaties zijn bezorgd. Dit alles mede onder begeleiding van de docenten van de deelnemende scholen. De plantenbakken zijn geschonken aan Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef in Nijkerk.

Sterk staaltje techniek Passie, talent en toekomst, daar staan we voor!
Groen heeft behoefte aan talenten die het gaan maken in de toekomst. GroenTechniek heeft een toegevoegde waarde, waar iedereen trots op is. “We zijn zeker trots op de samenwerking met het bedrijfsleven. Samen hebben we een mooi programma neergezet waarmee we de jongeren zullen inspireren en verrassen.”, zegt Petra Posthouwer van het Corlaer College, een van de initiatiefnemers van de experience. Het belooft een mooie dag te worden waar het enthousiasme vanaf spat!