Op 26 september was het een bijzondere dag voor 31 van onze partners uit het bedrijfsleven en onderwijs. Ze werden uitgenodigd voor een exclusief bezoek aan de DAF fabriek en het DAF museum in Eindhoven, dit alles was mogelijk dankzij de inspanningen van Henk Kempes.

De dag begon om 11.00 uur in het nieuwe lokaal van T is for Tech, een inspirerende ruimte voor leerlingen. Hier werden de deelnemers verwelkomd en was er de gelegenheid om onderling contact te leggen, evenals gesprekken met gasten van het Ministerie OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Het bezoek aan de DAF fabriek stond op het programma voor later op de dag.

Om 11.30 uur vertrokken de enthousiaste bezoekers met de bus richting Eindhoven, waar ze bij aankomst in de DAF fabriek meteen onder de indruk waren van de imposante vrachtwagens in de ontvangsthal. De dag vervolgde met een introductie via een korte film, gevolgd door een rondleiding door de fabriek onder leiding van een deskundige gids. Tijdens deze tour kregen de gasten de kans om het volledige productieproces van begin tot eind te aanschouwen, wat een unieke ervaring bood.

Na het bezoek aan de fabriek brachten de deelnemers de middag door in het DAF museum, waar Henk Kempes hen rondleidde en de geschiedenis van het bedrijf tot leven bracht. Er was ook voldoende vrije tijd om op eigen gelegenheid de indrukwekkende collectie van het museum te verkennen.

Rond 18.00 uur keerden de bezoekers tevreden en vol nieuwe inzichten terug naar Amersfoort, nadat ze een dag hadden doorgebracht vol inspiratie en bewondering voor het vakmanschap en de geschiedenis van DAF. Het bezoek aan de fabriek en het museum zal ongetwijfeld nog lang in hun herinneringen voortleven.