Met 20 aansprekende modules werken leerlingen aan een breed scala aan thema’s, zoals irrigatie, geluid en elektriciteit. Leerlingen leren hierbij al onderzoekend en ontwerpend. Zo wordt er bijvoorbeeld een eigen stofzuiger gebouwd en geëxperimenteerd met instrumenten. Hoe leuk dat kan zijn, zie je al snel op www.maakkunde.nl - waar leuke filmpjes en extra informatie te vinden is. 

Voor PO docenten die hier enthousiast voor zijn, bieden we een reeks trainingen in onze regio. Iedere training behandeld een aantal modules van de methode die direct kunnen worden toegepast in de klas. Aan het einde van de 4 trainingen, heb je de volledige methode compleet. De trainingen worden gehouden op de onderstaande data van 15.00 tot 17.30 uur. 

- 28 oktober 2021: basistraining & module geluid 
- 10 februari 2022: training A (elektriciteit, evenwicht & satellieten) 
- 22 september 2022: training B (drijven&zinken, irrigatie & krachten) 
- 9 maart 2023: training C (chemie, inhoudsmaten en isolatie) 

De trainingen worden kosteloos aangeboden. Er zijn 25 plekjes - dus geef je snel op! Dat kan door een mail te sturen naar marieke@tisfortech.nl - vermeld van welke school je bent, en voor welke groep je staat. 

Maakkunde voor de hele school? 
Is jouw hele team enthousiast voor Maakkunde, en willen jullie dit graag schoolbreed implementeren? Ook dan gaan we graag met jullie in gesprek. In samenwerking met NEMO bieden we ook trainingen aan voor het hele team. Waarbij we ook graag in gesprek gaan over het betrekken van de BSO bij deze trainingen, zodat er niet alleen onder school, maar ook naschooltijd met de methode gewerkt kan worden. 

Voor teams die twijfelen, en graag meer willen weten, bieden we een leuke inspiratieworkshop die op school gegeven kan worden. 

Wil je hierover overleggen? Bel of mail met projectleider Marieke van Krugten op marieke@tisfortech.nl of 06-21204794.