In een inspirerend samenwerkingsproject, onder leiding van docenten Ivo de Gooijer en Peter Hoogland van het Corderius College in Amersfoort, zijn leerlingen van de M3tnx-klas erin geslaagd oude krukken op een creatieve en duurzame manier nieuw leven in te blazen. Het project, dat plaatsvond in samenwerking met T is for Tech, had als doel leerlingen bewust te maken van het concept van circulaire economie en de waarde van recyclen.

Het team van 25 leerlingen werd uitgedaagd om de technische vaardigheden te leren die nodig zijn om de krukken te upcyclen. Gedurende het project leerden ze schuren, lassen, verfspuiten, kunststof recyclen en kunststof bewerken. Daarnaast kregen ze handvaten aangereikt om de krukken met winst te verkopen.

Met behulp van gastcolleges en de expertise van Inez de Zwart van de UPcycle studio, leerden de leerlingen hoe ze plastic konden recyclen en het gerecyclede plastic konden gebruiken om de krukken te transformeren. Door hun inzet en creativiteit werden de oude krukken omgetoverd tot nette, hippe zitkrukken met een aanzienlijke meerwaarde.

Het project droeg niet alleen bij aan het verminderen van afval op school en thuis, maar ook aan het creëren van bewustwording en inspiratie rondom circulaire denkwijzen. Het succes van het project stelde het team in staat om met de overwaarde machines aan te schaffen om in de toekomst kunststof te kunnen recyclen op het Corderius College.

Dit bijzondere recyclingsproject is een voorbeeld van hoe techniek en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Het inspireert leerlingen om anders naar materialen te kijken en bewuster om te gaan met afval. Dankzij de samenwerking met T is for Tech konden de leerlingen hun ideeën realiseren en een positieve impact hebben op hun school en directe leefomgeving.

Het project is inmiddels succesvol afgerond en heeft niet alleen zitkrukken opgeleverd, maar ook enthousiaste leerlingen die hebben ervaren welke mooie dingen er gemaakt kunnen worden van afgedankt kunststof. Het is een prachtig voorbeeld van hoe jonge mensen kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst.