Vacature docent techniek op de hotspot

Docenten techniek zijn hard nodig. In een samenleving waarin technologie een belangrijkere rol speelt. Wat is er mooier dan jonge, ambitieuze mensen op te leiden in jouw vakgebied? Met de kennis die je hebt opgedaan in de praktijk, inspireer en enthousiasmeer je ze op de T is for Tech Hotspot.

Binnen de techniekvakken die worden gegeven in het vmbo (en po), ben je veel bezig met innovatie. Grote vraagstukken kunnen namelijk worden ondervangen en (deels) opgelost met bestaande én nieuwe technieken. Denk hierbij aan bouw, installatie- en metaaltechniek, motorvoertuigen en zeker ook aan robotica of domotica. Het is aan jou om continu de link te blijven leggen tussen het onderwijs en de beroepspraktijk. Binnen de T is for Tech Hotspot zijn er veel verschillende mogelijkheden om de leerlingen te enthousiasmeren en te motiveren voor techniek.

Een leuke en afwisselende baan dus! Je geeft les op een enthousiaste en motiverende manier en je weet onze leerlingen te raken en interesseren. Ook daag je hen uit en bied jij volop ruimte aan de leerlingen om te ontdekken en zelf te leren. Van nature zie jij wat onze leerlingen nodig hebben en je past je werkvormen daarop aan. Je bent een coach voor je leerlingen en een prettige en energieke collega voor je team. Jij herkent jezelf in de woorden : enthousiast, proactief, teamspeler, stevige persoonlijkheid, inspireren en motiveren.

Naast lesgeven wordt er van jou gevraagd om mee te denken over de vormgeving van het curriculum. Samen met gedreven collega’s denk je na over de richting van de T is for Tech Hotspot.

Heb je dit nog nooit eerder gedaan, maar zie je het wel zitten? Dan kun je je didactische bevoegdheid halen tijdens jouw eerste jaar docentschap. Je krijgt hier budget en tijd voor. Hier leer je didactische vaardigheden die goed van pas komen in de lessen die je verzorgt.

De T is for Tech Hotspot
Op de hotspot volgen jongeren van alle vmbo en po scholen uit de regio technieklessen. In een team van 5 docenten, instructeurs en les assistenten verzorg je de lessen. De T is for Tech hotspot is gevestigd op locatie Wereld van Techniek in Amersfoort. Arbeidsvoorwaarden conform CAO-VO, je komt in dienst bij een van de deelnemende scholen.

Over T is for Tech
De T staat voor techniek staat en ook voor Talent, Toekomst en Trots. Techniek is voor talenten, maakt ‘werk’ waar je trots op mag zijn! T is for Tech is het Sterk Techniekonderwijs programma in de regio Amersfoort e.o.. Hier werken vmbo scholen uit de regio samen om jongeren te interesseren voor een toekomst in de techniek. De vmbo scholen Corlaer College, NXT Maarsbergen, Van Lodenstein College, Het Element en Beukenrode onderwijs nemen hierin een voortrekkersrol.

Interesse?
Solliciteren? Mail naar Monique Jansen, info@tisfortech.nl, 06-20103804
Meer informatie? Mail naar Marleen Schrijver, marleen@tisfortech.nl, 06-546 93 592