René van de Groep van het Corlaer College en Steven de Harder van Style zijn de drijvende krachten achter de door ontwikkeling van het keuzevak CNC-Technieken in de regio Amersfoort e.o. Vanaf september 2020 kunnen leerlingen van de 'harde' techniekscholen uit de regio hieraan deelnemen.

Dit keuzevak is niet nieuw qua syllabus maar wel voor de scholen uit onze omgeving die aangesloten zijn bij de werkgroep. Doordat het Corlaer College beschikt over de benodigde outillage, in de vorm van een Style CNC-draaibank in een afgesloten ruimte met 13 vaste pc’s, staan een aantal seinen al op groen. Ook is CNC-machinefabriek Style uit Bunschoten bereid om te faciliteren in de vorm van een hybride-docent en een aftrap van een bedrijfsbezoek met de leerlingen die dit keuzevak willen gaan volgen.

Steven de Harder die namens Style nauw betrokken is, gaf uitleg waarom juist deze opzet een grote kans van slagen heeft. De zelf ontwikkelde programmeertaal van Style ver onderscheid zich vanwege de eenvoud om te programmeren. Het leren van ingewikkelde G en/of N-codes is niet nodig. Een leerling gaat aan de hand van lesstof en een pc via de 4-traps lesmethode te werk. Deze 4-traps lesmethode zorgt ervoor dat leerlingen op hun eigen niveau te werk gaan. De docent controleert  voordat het werkstuk daadwerkelijk wordt uitgevoerd op de machine. Het keuzevak wordt aan het einde van een periode van 8 weken afgesloten met een persoonlijk certificaat voor de leerlingen. 

In de toekomst is het keuzevak, geheel volgens de visie van T is for Tech, beschikbaar voor alle vmbo leerlingen in de regio Amersfoort e.o.

Lees hier meer over de keuzevakken