Een goede verbinding tussen bedrijven en scholen is essentieel voor kwalitatief beroepsonderwijs. Docenten spelen hierbij een cruciale rol. Het is daarom van belang dat docenten op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in het werkveld. T is for Tech biedt docenten daarom de mogelijkheid om stage te lopen bij technische bedrijven.

Hoe zit een docentstage in elkaar?

Een docentstage is een unieke kans voor docenten om hun kennis en vaardigheden up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen in de technologische sector. Tijdens de stageperiode werkt de docent voor een periode van één tot vijf dagen bij een technisch bedrijf en neemt deel aan diverse werkzaamheden en projecten binnen het bedrijf. Door deze praktijkervaring kunnen docenten de nieuwste technologische ontwikkelingen begrijpen en deze kennis meenemen naar de klas, om studenten optimaal voor te bereiden op de beroepspraktijk.

Waarom een docentstage?

De voordelen van een docentstage zijn divers. Docenten kunnen zichzelf verder ontwikkelen en professionaliseren, hun netwerk vergroten en nieuwe contacten opdoen in het werkveld. Daarnaast kunnen ze de opgedane kennis en ervaringen delen met collega's en studenten, wat bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

Wil je als docent een stage lopen bij een technisch bedrijf? Kijk dan voor meer informatie onze website https://www.tisfortech.nl/ga-op-docentstage