In de maanden februari, maart en april hebben eerstejaars vmbo-leerlingen van het Corlaer College de kans gehad om lessen te volgen op onze Hotspot in Amersfoort. Tijdens deze lessen hebben de leerlingen kennis gemaakt met verschillende aspecten van de techniek, waaronder robotica, drone-besturing en 3D-tekenen.

De leerlingen hebben op speelse wijze kunnen oefenen met verschillende technieken. Zo hebben ze geleerd hoe ze een robot kunnen instellen en hoe ze een drone kunnen besturen en onder controle kunnen houden. Bij het 3D-tekenen hebben de leerlingen geleerd hoe ze een lasersnijder of 3D-printer kunnen aansturen. Ze hebben zelfs een sleutelhanger in 3D getekend en vervolgens geprint met een 3D-printer. Ook hebben de leerlingen met een 3D-pen een figuur gemaakt.

Naast het praktische gedeelte van de lessen, hebben de leerlingen ook theoretische kennis opgedaan over de positieve uitwerking van techniek op het bedrijfsleven en de toekomstige maatschappij. Denk hierbij aan het bezorgen van pakketjes met een drone of de mogelijkheden van robotisering binnen het bedrijfsleven.

De lessen waren zowel leuk als leerzaam voor de leerlingen en hebben hen op een andere manier laten kennismaken met techniek. Voor de leerlingen die nog niet geweest zijn, belooft het een leuke ervaring te worden!

        

 

Wil jij ook een inspiratiesessie volgen? Klik hier voor meer informatie. 

Meer informatie